o autoru

Zamislite život poput igre cirkuskog zabavljača koji u vazduhu odjednom vrti pet loptica – posao, porodica, zdravlje, prijatelje i vjeru – nastojeći da mu nijedna od njih ne ispadne iz ruku. Ubrzo zaključuje kako je loptica koja prikazuje posao od gume. Ako je ispusti, ona će odskočiti s poda i vratiti se u vazduh. Ali ostale četiri loptice – porodica, zdravlje, prijatelji i duhovni život – mnogo su krhkije. Ako ispusti bilo koju od njih, na njoj će nastati ogrebotine, oštećene, udubljenje ili će se u potpunosti razbiti. Nikada više ona neće biti kao prije pada. Čovjek to mora razumjeti i nastojati uravnotežiti sve dijelove svog života. (Izaberi zdravlje, str. 7).

Volim da porazgovaram, od razgovora sve postane svjetlije i svježije, kao da se prozori na kući otvore. O čemu volim da govorim? O svemu što ljude i mene zanima, o životu, o prirodi, o radu, o smrti (i o smrti, zašto ne, smrt je važna koliko i život), zaista o svemu jer teško da ima stvari o kojoj čovjek nikad nije pomislio. Nisam naročito pametan, niti mislim da je to važno, važnije je da je čovjek pravedan i da se ne truje ružnim mislima. Mučno bi bilo živjeti obeshrabren, treba vidjeti i onu stranu koja nije protiv čovjeka. (Selimović, Ostrvo, str. 166).

Čist je i skroman, i pobožan na svoj način; ne pokazuje, istina, ni najmanje želje za svjetskim slastima i taštinama, ali, na žalost, lišen je potpuno smisla za nauku i kontemplaciju, kao i svete pokornosti prema starijima i snošljivosti prema drugima. (Andrić, U musafirhani, 10)

8 thoughts on “o autoru

  1. pa osjećamo mi da si nas zavolio.Ja ti pisao po zidu pa progutsano.Ima sada još bolje mjesto BBI i restoran onako evropski za tebe.Nadam se da ćeš prije kumove svadbe biti opet naš gost i ti i marija.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s